logo_pirat

capLeft

capRight

boxTopLeft

pirat.si

boxTopRight

majica-pirat

boxBottomLeft

boxBottomRight

NAROČILA

barvna lestvicaTu bi vas  želeli seznaniti z našim načinom poslovanja in opozoriti na  najpogostejše napake, ki lahko pomenijo zaplete v naši proizvodnji in zaradi tega zakasnitev dobave..

V primeru, da želite oddati naročilo, želite dodatne informacije, ponudbo ali predračun, nas lahko pokličete na telefonsko številko   02 252 16 27, lahko uporabite fax na številki 02 252 16 29, nam pošjljete sporočilo na elektronsko pošto info@pirat.si ali pirat@amis-net

Če ste sami izdelali obliko in pripravo, se prepričajte, da je narejena v enem od veljavnih formatov (cdr, ai, jpg, tiff, dpc, pdf, ...). Z  raznimi eksotičnimi formati se ne bomo ukvarjali, temveč  zahtevali od  vas novo datoteko.

Pri posredovanju bitnih map,  fotografij oziroma datotek z ekstenzijami  jpg, png, tiff, gif, morate paziti, da  je pri dejanskih dimenzijah  resolucija le teh med 72 in 300 dpi (točk na inčo). Sitotisk zahteva  manjšo resolucijo, offset tisk višjo. Razen v izrednih primerih so  resolucije višje od 300 dpi nesmiselne, ker strojna oprema višek  informacij enostavno zavrže.
 

POZOR:
Na monitorju mnogokrat gledamo pomanjšane slike, ki se zdijo dobre,  zato je najbolje, da preverite resolucijo posamezne bitne mape.

Pri izdelavi priprav s pomočjo programov, ki uporabljajo vektorsko  grafiko, kot je na primer CorelDraw je sicer več problemov. Opozorili bi le na to, da je potrebno nabore znakov (fonte) pred pošiljanjem k nam,  spremeniti v krivuje, sicer je možno, da oblika ne bo taka, kot  ste si jo zamislili. Programi za vektorsko grafiko namrečŤ ne "prilepijo" k datoteki nabore znakov in jih program ob migaciji zamenja s  "sličnimi". Če smatrate, da bomo morali grafiko dodelati pri nas, pa je  najbolje, da nam posredujete še datoteke vseh fontov, ki ste jih v formi uporabili.

Obstajajo tudi problemi pri definiranju barv.
Pri pripravah za sitotisk ali tamponski tisk ne mešajte barv, temveč uporabite barvno shemo, kot je na primer Pantone, sicer vam ne bomo mogli garantirati eksaktnost barv..
Pri pripravah za izreze iz folije (dekoracija avtomobilov, razne table, itd), se oglasite pri nas in definirajte barve s pomočjo barvnih  talonov.
Prav tako uporabite barvno shemo pri barvnih offset tiskih. Izjema je le kolor offset tisk, kjer smete poljubno mešati barve, vendar pa vas  opozarjamo, da morda nimate kalibriranega monitorja in bodo barve na tiskovini drugačne kot ste si jih zamislili (tudi poceni domači tiskalniki niso merilo!)

Seveda pa obstaja možnost, da vam mi oblikujemo tiskovino ali pripravo  za dotoisk, seveda po vaših željah. V tem primeru vsa zgornja opozorila  za vas niso zanimiva.

footerCapLeft

[domov] [O nas] [kontakt] [izdelki] [info]

footerCapRight